aanvraag verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
vraag nu een intake rijles aan

Theorie

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen.

Je mag alleen theorie-examen doen wanneer je 16 jaar of ouder bent.

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

  • Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen)
  • Een onderdeel over verkeersregels (30 vragen)
  • Een onderdeel over verkeersinzicht (10 vragen)

Je moet voor het onderdeel gevaarherkenning tenminste 13 vragen goed hebben beantwoord. Van de overige 40 vragen moet je er 35 goed hebben beantwoord.

De vragen worden mondeling gesteld aan de hand van beelden van verkeerssituaties op grote tv-monitoren. Je kunt de vragen ook meelezen. Je beantwoordt de vragen met drukknoppen in de tafel.

Wanneer je slaagt, krijg je het theoriecertificaat direct mee. Dit theoriecertificaat is een jaar en zes maanden geldig.

Autorijschool Nesselande biedt voor het behalen van je theoriecertificaat dé beste mogelijkheid aan. Zo kun je je theorie leren via onze boeken. Deze kun je makkelijk bestellen via de rijschool. Zo weet je zeker dat je de nieuwste boeken in je bezit krijgt en dus de meeste kans van slagen hebt.

Ook kun je via de rijschool de gehele theoriecursus volgen via iTheorie. Stap voor stap door de theorie met boordevol opdrachten, animaties, video en toetsen. Complete examens volgens de CBR-methode. Check per categorie waar jij jezelf nog kunt verbeteren.

Deze theoriecursus is een "must" voor iedereen die zijn theoriecertificaat wil halen op een leuke en snelle wijze.

Wil je niet al te lang zitten blokken voor je theorie. Schrijf je dan op tijd in voor een dagcursus theorie. Bij ons op de rijschool krijg je alles in 1 dag geleerd wat je op je theorie-examen moet weten. 

Theorie leren