aanvraag verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
vraag nu een intake rijles aan

BOVAG Garantiefonds

Sinds 1 januari 2010 bestaat het BOVAG Garantiefonds Rijscholen (BGF).

Als je bij een BOVAG-rijschool lessen in de vorm van een pakket vooruitbetaalt, krijg je garantie! Mocht je rijschool onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BGF ervoor dat je schadeloos wordt gesteld. Je kan dan bijvoorbeeld je opleiding afmaken bij een andere BOVAG-rijschool. Een extra zekerheid die alleen BOVAG-rijscholen kunnen bieden.

Hoe werkt het?

Is jouw BOVAG-rijschool onverhoopt failliet verklaard en heb je vooruitbetaalde lessen of een lespakket tegoed, dan kun je contact opnemen met de afdeling BGF van Bovemij via 024-3666797. Als je aan onderstaande voorwaarden voldoet en de gevraagde documenten kunt overleggen, dan zorgt het BGF voor een passende oplossing. Je raakt je geld dus niet kwijt.

Het BGF is van toepassing op de rijbewijscategorieën AM, AVB, AVD, B en BE. Vooralsnog is het niet van toepassing op andere categorieën en beroepsopleidingen.

Voorwaarden

Wanneer je aanspraak wilt maken op het BGF, moeten er drie documenten worden overlegd:

  1. Een bewijs van betaling;
  2. Een ingevulde BOVAG Lesovereenkomst. Deze moet voorzien zijn van uw handtekening;
  3. Een ingevulde (BOVAG) leskaart. Op deze leskaart staat op welke datum het lespakket is gestart, hoeveel lessen reeds zijn gegeven en wat de aard is van het rijlespakket (aantal lessen, al dan niet inclusief examen, etc.).

Zonder deze drie documenten kun je de opleiding niet afmaken op kosten van het BGF. Het is dus belangrijk dat je van je rijschool de BOVAG Lesovereenkomst en een (BOVAG) leskaart krijgt bij aanvang van de opleiding. Vraag hier dus altijd naar, dan weet je zeker dat je geen enkel risico loopt.